فواید مصرف غلات کامل برای کنترل قند خون

صبح که از خواب بیدار میشی اولین چیزی که بهش فکر می‌کنی چیه؟ من که معمولا به یه روز پر از انرژی فکر می‌کنم. یه روزی که بتونم کارامو با تمرکز انجام بدم حوصله داشته باشم با دوستام حرف بزنم و شب هم با خیال راحت بخوابم. اما راستش این انرژی و تمرکز از کجا میاد؟ خب همه ما میدونیم که تغذیه نقش خیلی مهمی داره. اما کدوم غذاها واقعا بهمون کمک میکنن که یه روز پرانرژی رو تجربه کنیم؟

من یه مدت بود که احساس می‌کردم یه چیزی تو زندگیم کمه. انگار یه جورایی بدنم از درون داره بهم сигнали میده که یه جای کار اشتباهه. همش خسته بودم تمرکز نداشتم و بدتر از همه یه حس ناخوشایند همیشگی توی وجودم بود. تا اینکه یه روز با یه متخصص تغذیه صحبت کردم و اون بهم یه سری توصیه های خیلی ساده اما مهم کرد. یکی از مهمترین توصیه هاش توجه به نوع کربوهیدرات هایی بود که مصرف می‌کردم.

اون موقع بود که فهمیدم ماجرا از چه قراره. من بیشتر سراغ کربوهیدرات های ساده مثل نون سفید برنج سفید و شیرینی ها می‌رفتم. اینا سریع قند خونمو بالا می‌بردن و بعدش یهو سقوط می‌کرد و من دوباره احساس خستگی و بی حالی می‌کردم. مثل یه ترن هوایی که یهو اوج می‌گیری و بعدش با سرعت سقوط می‌کنی!

متخصص تغذیه بهم گفت که باید سراغ یه سری چیزهای دیگه برم. چیزهایی که دیرتر هضم میشن و قند خون رو به طور پیوسته تری تامین می‌کنن. اون موقع بود که با یه دنیای جدید آشنا شدم دنیای خوراکی های سبوس دار!

اولش یه کم برام عجیب بود. آخه ما همیشه عادت داشتیم به چیزهای نرم و لطیف. اما کم کم متوجه شدم که این خوراکی ها نه تنها خوشمزه هستن بلکه فواید خیلی زیادی هم دارن. مثلاً نون سبوس دار به جای نون سفید برنج قهوه ای به جای برنج سفید جو دوسر به جای کورن فلکس های شیرین و کلی چیزای دیگه.

تصورش رو بکن یه کاسه سوپ جو دوسر گرم و خوشمزه تو یه روز سرد پاییزی! یا یه ساندویچ با نون سبوس دار پر از سبزیجات تازه و یه کم پنیر کم چرب. اینا فقط یه شروع کوچیک بودن برای تغییر عادات غذایی من.

شاید بپرسی خب این چیزا چه ربطی به اون حس ناخوشایند همیشگی و خستگی های بی دلیلت داره؟ بذار برات توضیح بدم. وقتی که ما خوراکی های سبوس دار مصرف می‌کنیم بدن ما مجبور میشه بیشتر کار کنه تا اونها رو هضم کنه. این یعنی اینکه قند موجود در این خوراکی ها به تدریج وارد جریان خون میشه و قند خون ما رو به طور ناگهانی بالا نمیبره. در نتیجه دیگه خبری از اون سقوط ناگهانی قند خون و احساس خستگی و بی حالی نیست.

تازه این فقط یه قسمت ماجراست. خوراکی های سبوس دار پر از فیبر هستن. فیبر یه جورایی مثل یه جاروبرقی عمل می‌کنه و کلسترول بد رو از بدن ما جمع می‌کنه و میبره. این یعنی اینکه مصرف خوراکی های سبوس دار به سلامت قلب و عروق ما هم کمک میکنه.

یه چیز دیگه هم هست که خیلی مهمه. خوراکی های سبوس دار به ما احساس سیری بیشتری میدن. این یعنی اینکه ما کمتر غذا میخوریم و در نتیجه احتمال اضافه وزن و چاقی هم کاهش پیدا میکنه. میدونی چاقی خودش یه عالمه مشکل دیگه هم به همراه داره. از مشکلات مفصلی گرفته تا بیماری های قلبی و عروقی و حتی دیابت.

حالا بیا یکم تخصصی تر به این موضوع نگاه کنیم. وقتی که ما خوراکی های سبوس دار مصرف می‌کنیم بدن ما گلوکز رو به آرومی و به طور پیوسته دریافت میکنه. گلوکز همون قندیه که سلول های بدن ما برای تولید انرژی بهش نیاز دارن. وقتی که گلوکز به طور ناگهانی وارد جریان خون میشه پانکراس ما مجبور میشه مقدار زیادی انسولین تولید کنه تا این گلوکز رو به سلول ها برسونه. انسولین یه هورمونیه که مثل یه کلید عمل میکنه و درهای سلول ها رو باز میکنه تا گلوکز واردشون بشه.

اما وقتی که ما به طور مداوم خوراکی های شیرین و فرآوری شده مصرف می‌کنیم پانکراس ما بیش از حد کار میکنه و ممکنه خسته بشه. در نتیجه دیگه نمیتونه به اندازه کافی انسولین تولید کنه و قند خون ما بالا میره. این دقیقا همون اتفاقیه که توی دیابت نوع ۲ میفته.

حالا تصور کن که تو به جای اینکه به پانکراست فشار بیاری بهش کمک میکنی که به آرومی و پیوسته انسولین تولید کنه. این دقیقا همون کاریه که خوراکی های سبوس دار انجام میدن. اونها باعث میشن که قند خون ما به طور متعادل حفظ بشه و پانکراس ما مجبور نباشه بیش از حد کار کنه.

یه چیزی که خیلی برام جالب بود این بود که فهمیدم خوراکی های سبوس دار فقط برای افراد دیابتی مفید نیستن. اتفاقا همه ما باید به مصرف اونها توجه کنیم. چون پیشگیری بهتر از درمانه. اگه ما از همون اول به تغذیه مون اهمیت بدیم و سراغ خوراکی های سالم و مقوی بریم احتمال ابتلا به خیلی از بیماری ها رو کاهش میدیم.

من خودم بعد از اینکه شروع کردم به مصرف خوراکی های سبوس دار یه عالمه تغییر مثبت توی زندگیم احساس کردم. اول از همه دیگه اون خستگی های بی دلیل رو نداشتم. صبح ها با انرژی بیشتری از خواب بیدار میشدم و میتونستم کارامو با تمرکز بیشتری انجام بدم. دوم اینکه حس میکردم که بدنم سالم تر و قوی تر شده. دیگه خبری از اون حس ناخوشایند همیشگی نبود. سوم اینکه وزنم هم یه کم پایین اومد. البته من هیچ رژیم خاصی نگرفته بودم فقط عادات غذاییمو تغییر داده بودم.

شاید فکر کنی که تغییر عادات غذایی کار سختیه. اما اصلا اینطور نیست. فقط کافیه که یه کم اراده داشته باشی و یه سری جایگزین های سالم رو پیدا کنی. مثلاً به جای اینکه صبح ها نون سفید و مربا بخوری میتونی یه کاسه جو دوسر با میوه و یه کم عسل بخوری. یا به جای اینکه تو رستوران برنج سفید سفارش بدی میتونی برنج قهوه ای بخوای.

یه چیز دیگه هم که خیلی مهمه اینه که نباید یهو همه چیز رو عوض کنی. به تدریج و قدم به قدم پیش برو. مثلاً اول هفته فقط یه وعده غذاییت رو با یه خوراکی سبوس دار جایگزین کن. بعد کم کم تعداد وعده ها رو بیشتر کن.

یادت باشه که تغذیه یه سبک زندگیه نه یه رژیم موقت. اگه میخوای واقعا سالم و پرانرژی باشی باید به طور مداوم به تغذیه ات اهمیت بدی. خوراکی های سبوس دار فقط یه قسمت از این ماجرا هستن. باید به اندازه کافی میوه و سبزیجات هم بخوری آب کافی بنوشی و ورزش هم بکنی.

یه چیزی که خیلی مهمه اینه که به بدنت گوش کنی. ببین چه غذاهایی بهت انرژی میدن و چه غذاهایی باعث میشن که احساس خستگی و بی حالی کنی. هر بدن با بدن دیگه فرق داره. ممکنه یه غذایی برای یه نفر خیلی مفید باشه و برای یه نفر دیگه مناسب نباشه.

میخوام بهت بگم که سلامتی بزرگترین دارایی ماست. اگه میخوای یه زندگی شاد و پر از موفقیت داشته باشی باید به سلامتت اهمیت بدی. تغذیه یکی از مهمترین ارکان سلامتیه. پس سعی کن از همین شروع کنی و عادات غذاییت رو بهبود ببخشی. خوراکی های سبوس دار یه انتخاب عالی برای شروع این مسیر هستن.

من امیدوارم که این تجربه من به تو هم کمک کنه تا یه زندگی سالم تر و پرانرژی تر داشته باشی. یادت باشه که تو لایق بهترین ها هستی!

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*