
خیلی خب بزن بریم برای یه مقاله درست و حسابی در مورد مو! یه جوری مینویسم که انگار خودم دارم باهات حرف میزنم ولی نه خیلی خودمونی که حس کنی دارم باهات چای میخورم نه خیلی رسمی که حوصلهات سر بره. در ضمن سعی میکنم کلمه کلیدی اصلی رو خیلی مستقیم به کار نبرم و بیشتر با اشاره و کلمات مرتبط جلو برم.
همه ما یه روزهایی رو تجربه کردیم که از دیدن انعکاس خودمون توی آینه لذت بردیم. اون روزهایی که حس کردیم چقدر این تاج روی سرمون قشنگ و بی نقصه. اما خب واقعیت اینه که این حس همیشه موندگار نیست. گاهی وقتا یه تغییر کوچیک یه اشتباه ناخواسته میتونه این حس خوب رو ازمون بگیره و به جاش یه عالمه نگرانی و نارضایتی بذاره.
شاید باورت نشه ولی خیلی از مشکلاتی که برای این بخش از زیباییمون پیش میاد ریشه در یه سری عادتهای غلط و ناآگاهیها داره. عادتهایی که ممکنه سالها باهامون بوده باشن و فکر کنیم که دارن بهترین نتیجه رو میدن در حالی که دقیقا برعکس دارن به مرور زمان بهمون ضربه میزنن.
یکی از مهمترین این عادتها نحوه برخورد ما با اونها در حمام و زیر دوشه. همون جایی که قراره تمیزی و شادابی رو به ارمغان بیاره اما اگه درست عمل نکنیم میتونه به یه کابوس تبدیل بشه.
اولین نکتهای که باید بهش توجه کنیم دمای آبه. یه دوش آب داغ شاید خیلی لذتبخش باشه مخصوصا توی روزهای سرد زمستونی ولی یه دشمن جدی برای سلامت و شادابی این قسمت از بدنه. آب داغ باعث میشه که چربیهای طبیعی پوست سر از بین برن و در نتیجه اونها خشک و آسیبپذیر بشن. تصور کن یه پارچه ابریشمی لطیف رو با آب داغ بشوری چی میشه؟ دقیقا همون بلا سر اونها هم میاد. بهترین دما آب ولرمه. آبی که نه خیلی داغه و نه خیلی سرد یه چیزی بین این دو تا.
موضوع بعدی انتخاب محصول مناسبه. این روزها تنوع محصولات به قدری زیاده که آدم گیج میشه. هر کدومشون یه ادعایی دارن یکی میگه حجم میده یکی میگه براق میکنه یکی میگه نرم میکنه. اما سوال اینجاست که کدومشون واقعا برای ما مناسبه؟
برای پیدا کردن جواب این سوال اول باید جنس اونها رو بشناسیم. خشک چرب معمولی رنگ شده آسیبدیده… هر کدوم از اینها نیازهای خاص خودشون رو دارن. مثلاً اگه اونها چرب باشن باید از محصولاتی استفاده کنیم که چربی اضافی رو از بین ببرن و باعث سنگینی و چسبندگی نشن. اگه خشک باشن باید به دنبال محصولاتی باشیم که رطوبترسانی قوی داشته باشن و از خشکی و وز شدن جلوگیری کنن.
بعد از شناخت جنس باید به ترکیبات محصول هم توجه کنیم. بعضی از ترکیبات مثل سولفاتها و پارابنها ممکنه برای بعضی از افراد حساسیتزا باشن و باعث خارش قرمزی و التهاب پوست سر بشن. بهتره محصولاتی رو انتخاب کنیم که فاقد این ترکیبات باشن و به جاش از مواد طبیعی و گیاهی استفاده کنن.
خب حالا فرض کنیم که دمای آب مناسب رو انتخاب کردیم و محصول مناسب رو هم پیدا کردیم. قدم بعدی چیه؟ نحوه استفاده درست از محصول.
خیلی از ما عادت داریم که مقدار زیادی محصول رو روی سرمون میریزیم و فکر میکنیم که اینجوری بهتر تمیز میشن. اما این یه اشتباه بزرگه. مقدار زیاد محصول نه تنها تاثیری در تمیزی بیشتر نداره بلکه باعث میشه که محصول به خوبی آبکشی نشه و روی اونها باقی بمونه. این باقیماندهها میتونن باعث سنگینی کدر شدن و حتی شوره سر بشن.
بهترین کار اینه که مقدار کمی از محصول رو کف دستمون بریزیم با کمی آب مخلوط کنیم و بعد روی اونها ماساژ بدیم. ماساژ دادن باعث میشه که محصول به خوبی به همه قسمتها برسه و آلودگیها و چربیها رو از بین ببره.
نکته مهم دیگه نحوه آبکشیه. باید مطمئن بشیم که همه محصول از روی اونها پاک شده. باقیمانده محصول میتونه باعث ایجاد لایه روی اونها بشه و از رسیدن مواد مغذی بهشون جلوگیری کنه.
بعد از آبکشی نوبت به خشک کردن میرسه. خیلی از ما عادت داریم که اونها رو با حوله به شدت خشک میکنیم و فکر میکنیم که اینجوری زودتر خشک میشن. اما این کار باعث میشه که اونها آسیب ببینن و شکننده بشن. بهترین کار اینه که اونها رو با حوله به آرامی فشار بدیم تا آب اضافیشون گرفته بشه و بعد بذاریم خودشون خشک بشن.
اگه مجبوریم از سشوار استفاده کنیم باید از درجه حرارت پایین استفاده کنیم و سشوار رو با فاصله از اونها نگه داریم. حرارت زیاد سشوار باعث میشه که اونها خشک و آسیبدیده بشن.
یه نکته خیلی مهم دیگه هم هست که خیلیها بهش توجه نمیکنن شانه کردن. شانه کردن اونها وقتی که خیس هستن کار اشتباهیه. اونها وقتی خیس هستن خیلی آسیبپذیرترن و شانه کردنشون باعث میشه که کشیده بشن و بشکنن. بهتره بذاریم کمی خشک بشن و بعد با یه شانه دندانه درشت به آرامی شونشون کنیم.
یه سری نکات تکمیلی هم هست که بد نیست بهشون اشاره کنیم
تغذیه
Leave a Reply