شناسایی محصولات مناسب پوست حساس

خب بذار برات یه همچین چیزی بنویسم امیدوارم خوشت بیاد

حس لطیف نوازشی که بعد از یک روز سخت کاری صورتت رو لمس می‌کنه یه جورایی می‌تونه تمام خستگی‌ها رو از تنت بیرون کنه. اما این حس خوب همیشه هم به همین راحتی به دست نمیاد. مخصوصا وقتی پوستت یه کم نازک‌تر از بقیه باشه و زودتر از بقیه واکنش نشون بده. منظورم همون پوست‌های حساسه که همه‌مون یه کم ازشون می‌دونیم.

این نوع پوست یه جورایی مثل یه بچه کوچولوییه که باید خیلی باهاش مدارا کرد. یه کم بی‌احتیاطی کنی قهر می‌کنه و با قرمزی و خارش و سوزش ناراحتیش رو نشون می‌ده. برای همین باید خیلی حواست باشه چی بهش می‌دی چی بهش می‌مالی و چطوری ازش مراقبت می‌کنی.

شاید با خودت فکر کنی که این همه حساسیت یه کم زیاده‌روی باشه. اما واقعیت اینه که پوست حساس فقط یه نوع پوست نیست بلکه یه جور سبک زندگیه. یه سبکی که توش باید خیلی به جزئیات دقت کنی و همیشه دنبال بهترین و ملایم‌ترین راه‌حل‌ها باشی.

اولین قدم برای داشتن یه پوست سالم و شاداب شناختن خودشه. باید بدونی دقیقا چه چیزهایی باعث تحریک پوستت می‌شه. بعضی‌ها به عطرها حساسن بعضی‌ها به رنگ‌ها و بعضی‌ها هم به مواد نگهدارنده. یه دفترچه بردار و هر بار که یه محصول جدید استفاده می‌کنی واکنش پوستت رو توش ثبت کن. اینطوری کم‌کم می‌تونی یه لیست سیاه از مواد ممنوعه برای خودت درست کنی.

بعد از شناختن دشمن‌ها نوبت می‌رسه به پیدا کردن دوست‌ها. دوست‌های پوست حساس محصولاتی هستن که توشون کمترین مواد شیمیایی به کار رفته باشه. محصولاتی که بر پایه مواد طبیعی ساخته شده باشن و هیچ‌گونه عطر و رنگ مصنوعی نداشته باشن.

وقتی می‌خوای یه محصول جدید بخری حتماً قبلش برچسبش رو با دقت بخون. دنبال کلماتی مثل “فاقد عطر” “فاقد پارابن” “ضد حساسیت” و “تست شده توسط متخصص پوست” باش. این کلمات یه جورایی مثل یه علامت اطمینان هستن که نشون می‌دن این محصول برای پوست‌های حساس مناسبه.

اما فقط خوندن برچسب کافی نیست. بهتره قبل از اینکه یه محصول رو به طور کامل استفاده کنی اول یه کوچولو ازش رو روی یه قسمت کوچیک از پوستت امتحان کنی. مثلاً روی قسمت داخلی بازوت یا پشت گوشت. اگه بعد از ۲۴ ساعت هیچ‌گونه واکنشی نشون نداد می‌تونی با خیال راحت ازش استفاده کنی.

شستشوی صورت یکی از مهم‌ترین قسمت‌های روتین مراقبت از پوسته. برای پوست‌های حساس بهتره از شوینده‌های ملایم و بدون صابون استفاده کنی. شوینده‌هایی که pHشون با pH پوستت سازگار باشه و باعث خشکی و کشیدگی پوستت نشن.

بعد از شستشو حتماً باید از یه مرطوب کننده مناسب استفاده کنی. مرطوب کننده مثل یه سد دفاعی عمل می‌کنه و از پوستت در برابر عوامل خارجی محافظت می‌کنه. برای پوست‌های حساس بهتره از مرطوب کننده‌هایی استفاده کنی که حاوی مواد التیام‌بخش مثل آلوئه ورا بابونه و یا روغن جوجوبا باشن.

ضد آفتاب یکی دیگه از واجبات مراقبت از پوسته. حتی اگه هوا ابری باشه اشعه‌های مضر خورشید می‌تونن به پوستت آسیب برسونن. برای پوست‌های حساس بهتره از ضد آفتاب‌های فیزیکی استفاده کنی. ضد آفتاب‌های فیزیکی به جای جذب اشعه‌های خورشید اون‌ها رو منعکس می‌کنن و در نتیجه احتمال تحریک پوستت کمتر می‌شه.

آرایش کردن یکی از لذت‌های زنانه است. اما برای پوست‌های حساس باید خیلی با احتیاط عمل کرد. بهتره از محصولات آرایشی مینرال استفاده کنی. محصولات آرایشی مینرال حاوی کمترین مواد شیمیایی هستن و احتمال ایجاد حساسیت در اون‌ها خیلی کمتره.

شب‌ها قبل از خواب حتماً باید آرایشت رو به طور کامل پاک کنی. استفاده از دستمال‌های مرطوب آرایشی ممکنه باعث تحریک پوستت بشه. بهتره از یه پاک کننده ملایم و بدون عطر استفاده کنی و بعد از اون صورتت رو با آب ولرم بشوری.

علاوه بر مراقبت‌های خارجی باید به تغذیه‌ات هم توجه کنی. خوردن غذاهای سالم و مغذی تاثیر زیادی روی سلامت پوستت داره. سعی کن در رژیم غذاییت از میوه‌ها و سبزیجات تازه غلات کامل و پروتئین‌های کم‌چرب استفاده کنی.

نوشیدن آب کافی یکی دیگه از رازهای داشتن یه پوست سالم و شادابه. آب به پوستت کمک می‌کنه تا رطوبتش رو حفظ کنه و از خشکی و چروک جلوگیری می‌کنه. سعی کن روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشی.

استرس یکی از عوامل اصلی ایجاد مشکلات پوستیه. وقتی استرس داری بدن‌ت هورمون‌هایی ترشح می‌کنه که باعث التهاب پوست می‌شن. برای کاهش استرس می‌تونی از روش‌هایی مثل مدیتیشن یوگا و یا پیاده‌روی استفاده کنی.

خواب کافی یکی دیگه از عوامل مهم در سلامت پوسته. وقتی خوب می‌خوابی پوستت فرصت پیدا می‌کنه تا خودش رو ترمیم کنه و دوباره جوون بشه. سعی کن هر شب حداقل ۷ تا ۸ ساعت بخوابی.

بعضی از عادت‌های روزمره می‌تونن به پوستت آسیب برسونن. مثلاً لمس کردن زیاد صورت خاراندن پوست و یا استفاده از حوله‌های زبر. سعی کن این عادت‌ها رو ترک کنی و همیشه با پوستت با ملایمت رفتار کنی.

اگه با رعایت تمام این نکات باز هم پوستت دچار مشکل شد بهتره به یه متخصص پوست مراجعه کنی. متخصص پوست می‌تونه با بررسی دقیق پوستت علت اصلی مشکل رو تشخیص بده و بهترین راه درمان رو بهت پیشنهاد کنه.

یادت باشه که مراقبت از پوست حساس یه ماراتنه نه یه دوی سرعت. باید صبور باشی و به پوستت زمان بدی تا به درمان‌ها جواب بده. با مراقبت‌های درست و اصولی می‌تونی پوستی سالم شاداب و زیبا داشته باشی و از زندگی لذت ببری.

یه چیزی که خیلی مهمه اینه که خودت رو دوست داشته باشی. پوستت هر شکلی که باشه با هر مشکلی که داشته باشه باز هم بخشی از وجود توئه. به جای اینکه سعی کنی پوستت رو تغییر بدی سعی کن باهاش دوست بشی و ازش مراقبت کنی.

به خودت برس به پوستت برس به روحت برس. تو لایق بهترین‌ها هستی.

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*