
سلام به همه! یه موضوعی ذهنم رو خیلی وقته مشغول کرده و فکر میکنم دغدغه خیلی از ماها باشه مخصوصاً وقتی یه نگاه به آینه میندازیم و یه کم بیشتر از قبل پوست سرمون رو میبینیم! بله حدس زدید دارم درباره مو حرف میزنم. همون تاجی که از قدیمالایام نماد زیبایی و جوانی بوده و حالا انگار داره کمکم از سرمون ی میکنه.
راستش رو بخواید من خودم هم چند وقتیه درگیر این مسئله شدم. اولش فکر میکردم یه استرس کوچیکه و زود میگذره اما دیدم نه انگار قضیه جدیتر از این حرفاست. شروع کردم به تحقیق و بررسی. کلی مقاله و مطلب خوندم با چند تا متخصص پوست و مو هم صحبت کردم. خب همهشون یه سری حرفهای کلیشهای میزدن “استرس نداشته باشید” “تغذیه تون رو درست کنید” “از شامپوهای ملایم استفاده کنید”. همه اینا درست ولی من دنبال یه راه حل اساسیتر بودم. یه چیزی که واقعاً جواب بده و فقط یه مُسکن موقت نباشه.
تو همین گشت و گذارها بود که رسیدم به دنیای گیاهان دارویی. دنیایی پر از رمز و راز و پر از چیزهایی که مادربزرگهامون ازش خبر داشتن و ما کمکم داشتیم فراموشش میکردیم. یادمه مادربزرگم همیشه یه سری روغنها و جوشوندههای عجیب غریب درست میکرد و به موهاش میزد. موهاش هم ماشالله همیشه پرپشت و سالم بود. اون موقعها فکر میکردم اینا همش خرافاته ولی حالا میفهمم که پشت این خرافات یه عالمه علم و تجربه نهفته بوده.
خب منم تصمیم گرفتم یه بار دیگه به این روشهای سنتی یه شانسی بدم. شروع کردم به تحقیق درباره گیاهانی که برای تقویت و جلوگیری از کم شدن تارها مفید هستن. کلی اسم عجیب و غریب پیدا کردم رزماری گزنه بابونه آلوئه ورا حنا سدر و خیلی چیزهای دیگه. هر کدومشون یه عالمه خاصیت داشتن و یه عالمه داستان پشتشون بود.
مثلاً رزماری رو در نظر بگیرید. یه گیاه خوشبو و پرخاصیت که از قدیم تو آشپزی و داروسازی استفاده میشده. رزماری سرشار از آنتیاکسیدانها و مواد مغذیه که به گردش خون تو پوست سر کمک میکنه و باعث تقویت فولیکولها میشه. یا گزنه یه گیاه گزنده که شاید خیلیهامون ازش خاطره خوبی نداشته باشیم ولی برای مو یه معجزه میکنه. گزنه سرشار از آهن و سیلیسیمه که به رشد موها کمک میکنه و از شکنندگی اونها جلوگیری میکنه.
بابونه هم که دیگه نگم براتون. یه گیاه آرامشبخش که نه تنها برای اعصاب و روان مفیده بلکه برای موها هم یه نرم کننده طبیعیه. بابونه باعث میشه موها نرم و لطیف بشن و درخشش طبیعی خودشون رو حفظ کنن. آلوئه ورا هم که همه میدونیم چقدر برای پوست و مو مفیده. آلوئه ورا یه آبرسان فوقالعادهست که به حفظ رطوبت پوست سر کمک میکنه و از خشکی و خارش اون جلوگیری میکنه.
حنا و سدر هم که از قدیم تو ایران برای رنگ کردن و تقویت موها استفاده میشدن. حنا یه رنگ طبیعیه که به موها یه رنگ قرمز خوشگل میده و باعث تقویت ساقههای اونها میشه. سدر هم یه شوینده ملایمه که پوست سر رو تمیز میکنه و از ایجاد شوره و چربی اضافی جلوگیری میکنه.
بعد از کلی تحقیق و بررسی تصمیم گرفتم یه سری از این گیاهان رو امتحان کنم. راستش رو بخواید اولش یه کم میترسیدم. آخه میدونید این روشهای سنتی یه کم حوصله میخوان و یه کم هم ریسک دارن. مثلاً اگه حنا رو درست استفاده نکنید ممکنه موهاتون یه رنگ ناخوشایندی بگیره. یا اگه گزنه رو مستقیم روی پوست سرتون بزنید ممکنه پوستتون بسوزه.
ولی من مصمم بودم که این راه رو تا آخرش برم. اولش با رزماری شروع کردم. یه کم روغن رزماری رو با روغن نارگیل مخلوط کردم و هر شب قبل از خواب روی پوست سرم ماساژ میدادم. بوش خیلی خوب بود و حس خیلی خوبی بهم میداد. بعد از یه مدت حس کردم که پوست سرم یه کم جون گرفته و موهام کمتر میریزه.
بعدش سراغ گزنه رفتم. یه کم برگ گزنه خشک شده رو تو آب جوشوندم و بعد از اینکه خنک شد موهام رو باهاش شستشو دادم. اولش یه کم میترسیدم که پوست سرم بسوزه ولی خوشبختانه هیچ مشکلی پیش نیومد. بعد از چند بار استفاده حس کردم که موهام ضخیمتر شده و کمتر میشکنه.
بابونه رو هم امتحان کردم. یه کم گل بابونه خشک شده رو تو آب جوشوندم و بعد از اینکه خنک شد به عنوان نرم کننده بعد از شامپو استفاده میکردم. موهام خیلی نرم و لطیف شده بود و بوی خیلی خوبی میداد. آلوئه ورا هم که دیگه پای ثابت روتین پوستی و موییم شده بود. هر وقت حس میکردم پوست سرم خشک شده یه کم ژل آلوئه ورا روی پوست سرم میزدم و ماساژ میدادم.
حنا و سدر رو هم با هم مخلوط کردم و یه ماسک موی طبیعی درست کردم. اولش یه کم رنگ موهام تغییر کرد ولی بعد از چند بار شستشو رنگش طبیعی شد. موهام خیلی قویتر و سالمتر شده بود و دیگه خبری از اون شکنندگی و موخوره قبلی نبود.
البته اینم بگم که این روشها یه شبه جواب نمیدن. باید صبور باشید و به طور مداوم ازشون استفاده کنید. من خودم چند ماه طول کشید تا نتیجهش رو ببینم. ولی ارزشش رو داشت. الان موهام خیلی بهتر از قبل شده و اعتماد به نفسم هم خیلی بیشتر شده.
یه نکته دیگه هم که باید بهش توجه کنید اینه که همه گیاهان دارویی برای همه مناسب نیستن. ممکنه یه گیاه برای یه نفر خیلی خوب باشه و برای یه نفر دیگه هیچ تاثیری نداشته باشه. یا حتی ممکنه باعث ایجاد حساسیت بشه. پس قبل از استفاده از هر گیاهی حتماً یه کم دربارهش تحقیق کنید و اگه لازم بود با یه متخصص مشورت کنید.
یه چیز دیگه هم که خیلی مهمه تغذیه مناسبه. اگه بدنتون کمبود ویتامین و مواد معدنی داشته باشه هیچ گیاهی نمیتونه معجزه کنه. پس سعی کنید یه رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید و از میوهها سبزیجات پروتئینها و چربیهای سالم به اندازه کافی استفاده کنید.
استرس هم یکی دیگه از عواملیه که میتونه باعث کم شدن تراکم تار ها بشه. پس سعی کنید استرستون رو کنترل کنید و به اندازه کافی استراحت کنید. مدیتیشن یوگا پیادهروی و وقت گذروندن با دوستها و خانواده میتونه بهتون کمک کنه که استرستون رو کاهش بدید.
میخواستم بگم که کم شدن تارها یه مسئله خیلی شایعه و نباید ازش خجالت بکشید. خیلی از آدمها با این مشکل دست و پنجه نرم میکنن و راههای زیادی برای مقابله باهاش وجود داره. مهم اینه که ناامید نشید و به دنبال راه حلی باشید که برای شما مناسبه.
امیدوارم تجربههای من به دردتون بخوره و بتونید با استفاده از گیاهان دارویی موهای سالم و پرپشتی داشته باشید. یادتون باشه که زیبایی واقعی از درون شروع میشه. پس اول به سلامتی خودتون اهمیت بدید و بعد به زیبایی ظاهریتون.
Leave a Reply