
هوا رو به گرمی میره و کمکم باید با اون حس سنگینی و چربی روی پوست ی کرد. میدونم چی میگید انگار یه لایه روغن همیشه روی صورته و کافیه یه دستمال بکشی تا برق بیفته. بعد هم که جوشهای ریز و درشت مهمون ناخوندهای که اصلا دلت نمیخواد ببینیشون! خب این مشکل خیلی از ماهاست مخصوصا تو این سن و سال. اما نگران نباش راهحلهایی هست که هم پوستت رو نجات میده و هم لازم نیست کلی پول خرج کنی.
ببین کلید اصلی اینه که پوستت رو درست بشناسی. پوست چرب یه جورایی مثل یه بچه لوسه اگه خیلی باهاش سخت بگیری بدتر میشه اگه هم ولش کنی به امون خدا دیگه هیچی! باید یه تعادل ایجاد کنی. اول از همه شستشوی صورت رو جدی بگیر. صبح و شب با یه شوینده ملایم صورتت رو بشور. دقت کن ملایم! شویندههای خیلی قوی چربی طبیعی پوست رو از بین میبرن و باعث میشن پوست برای جبران چربی بیشتری تولید کنه. یه چیزی مثل دور باطل میمونه.
بعد از شستشو نوبت به یه تونر خوب میرسه. تونر کمک میکنه PH پوست تنظیم بشه و باقیمونده آلودگیها و چربیها از بین بره. میتونی از تونرهای حاوی اسید سالیسیلیک استفاده کنی چون این ماده برای کنترل چربی و جلوگیری از جوش خیلی خوبه. فقط حواست باشه که پوستت رو خشک نکنه.
حالا میرسیم به بخش مهم ماجرا یعنی مرطوبکننده! شاید باورت نشه ولی پوست چرب هم به مرطوبکننده نیاز داره. خیلیها فکر میکنن چون پوستشون چربه نیازی به مرطوبکننده ندارن ولی این یه اشتباه بزرگه. وقتی پوست کمبود رطوبت رو حس کنه چربی بیشتری تولید میکنه تا این کمبود رو جبران کنه. پس حتما از یه مرطوبکننده سبک و فاقد چربی استفاده کن. روی محصول رو بخون باید نوشته باشه “oil-free” یا “non-comedogenic”.
یه نکته خیلی مهم دیگه استفاده از ماسکهای خونگیه. ماسکهای خونگی هم ارزونن و هم کلی فایده دارن. مثلا ماسک خاک رس برای پوست چرب عالیه. خاک رس چربی اضافی پوست رو جذب میکنه و منافذ رو تمیز میکنه. میتونی یه قاشق غذاخوری خاک رس رو با یه کم گلاب مخلوط کنی و به مدت ۱۵ دقیقه روی صورتت بذاری. بعدش با آب ولرم بشور.
یه ماسک دیگه هم هست که خیلی طرفدار داره ماسک عسل و لیمو. عسل خاصیت ضد باکتریایی داره و لیمو هم به روشن شدن پوست کمک میکنه. فقط حواست باشه که اگه پوست حساسی داری لیمو رو خیلی کم استفاده کن. یه قاشق چایخوری عسل رو با چند قطره آب لیمو مخلوط کن و به مدت ۱۰ دقیقه روی صورتت بذار.
در مورد تغذیه هم باید یه کم دقت کنی. غذاهای چرب و فست فود رو تا جایی که میتونی کمتر مصرف کن. به جاش میوهها و سبزیجات تازه رو بیشتر بخور. آب هم خیلی مهمه روزی حداقل ۸ لیوان آب بنوش تا پوستت هیدراته بمونه.
یه چیز دیگه هم هست که خیلی از ماها بهش توجه نمیکنیم ولی خیلی مهمه اونم روبالشیه! روبالشیها پر از باکتری و آلودگی میشن و وقتی صورتت رو روشون میذاری این آلودگیها به پوستت منتقل میشن و باعث جوش میشن. سعی کن روبالشیت رو هر چند روز یه بار عوض کنی و از روبالشیهای نخی استفاده کنی.
حالا بریم سراغ درمانهای موضعی جوشها. وقتی یه جوش سر و کلهاش پیدا میشه اولین کاری که میکنی چیه؟ احتمالا میخوای بترکونیش درسته؟ ولی این کار خیلی اشتباهه! ترکوندن جوش باعث میشه باکتریها به عمق پوست نفوذ کنن و جوش بدتر بشه و جای جوش هم بمونه. به جاش میتونی از یه کرم ضد جوش موضعی استفاده کنی. این کرمها معمولا حاوی بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک هستن که به از بین بردن جوشها کمک میکنن.
یه راه دیگه هم هست که خیلی ازش غافل میشیم اونم استفاده از یخ روی جوشه. یخ التهاب جوش رو کم میکنه و باعث میشه کوچیکتر بشه. یه تیکه یخ رو توی یه پارچه تمیز بپیچ و به مدت چند دقیقه روی جوش بذار. این کار رو چند بار در روز تکرار کن.
در مورد آرایش هم باید یه کم دقت کنی. سعی کن از لوازم آرایشی سبک و فاقد چربی استفاده کنی. قبل از آرایش حتما از یه پرایمر مناسب پوست چرب استفاده کن تا منافذ پوستت رو بپوشونه و از نفوذ مواد آرایشی به داخل پوست جلوگیری کنه. بعد از آرایش هم حتما صورتت رو با یه پاککننده آرایش ملایم بشور.
یه نکته دیگه هم هست که شاید به نظر خیلی ساده بیاد ولی خیلی مهمه اونم دست نزدن به صورته! دستهای ما پر از باکتری هستن و وقتی به صورتمون دست میزنیم این باکتریها به پوست منتقل میشن و باعث جوش میشن. سعی کن تا جایی که میتونی به صورتت دست نزنی.
یه کم هم در مورد ضد آفتاب صحبت کنیم. خیلیها فکر میکنن چون پوستشون چربه نیازی به ضد آفتاب ندارن ولی این یه باور غلطه. پوست چرب هم مثل هر نوع پوست دیگهای به محافظت در برابر آفتاب نیاز داره. اشعههای UV خورشید باعث پیری زودرس پوست و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست میشن. پس حتما از یه ضد آفتاب فاقد چربی و با SPF مناسب استفاده کن.
حالا میرسیم به یه سری درمانهای تخصصیتر. اگه با این راهحلها نتیجه نگرفتی میتونی به یه متخصص پوست مراجعه کنی. متخصص پوست میتونه با توجه به نوع پوستت و شدت آکنههات درمانهای مناسب رو بهت پیشنهاد بده. مثلا ممکنه برات داروهای خوراکی یا موضعی تجویز کنه.
یه سری درمانهای کلینیکی هم هستن که برای درمان آکنه استفاده میشن مثل لایهبرداری شیمیایی میکرودرم ابریژن و لیزر. این درمانها معمولا هزینه بیشتری دارن ولی میتونن نتایج خوبی داشته باشن.
یه نکته خیلی مهم دیگه هم هست که باید بهش توجه کنی اونم صبر و حوصلهست. درمان پوست چرب و مستعد آکنه یه پروسه زمانبره و ممکنه چند هفته یا چند ماه طول بکشه تا نتیجه بگیری. پس ناامید نشو و به درمانت ادامه بده.
یه چیز دیگه هم هست که خیلی مهمه اونم اعتماد به نفسه! داشتن جوش روی صورت میتونه خیلی آزاردهنده باشه و اعتماد به نفس آدم رو پایین بیاره. ولی یادت باشه که تو تنها نیستی و خیلی از آدمها این مشکل رو دارن. سعی کن به خودت و پوستت اهمیت بدی و به جای تمرکز روی جوشها روی نقاط قوتت تمرکز کن.
یادت باشه که هر پوستی با پوست دیگه فرق داره و ممکنه یه روش درمانی برای یه نفر خوب جواب بده و برای یه نفر دیگه نه. پس باید با آزمون و خطا بهترین روش درمانی رو برای پوست خودت پیدا کنی. و مهمتر از همه به خودت عشق بورز و از خودت مراقبت کن. تو لایق بهترینها هستی.
و در آخر یه توصیه دوستانه قبل از امتحان کردن هر محصول جدید حتما روی یه قسمت کوچیک از پوستت تستش کن تا مطمئن بشی بهش حساسیت نداری. و اگه باردار هستی یا شیر میدی قبل از استفاده از هر محصولی با دکترت مشورت کن.
امیدوارم این راهحلها بهت کمک کنه تا پوستی سالم و شاداب داشته باشی. موفق باشی!
Leave a Reply