
دیگر خبری از آن روزهایی نیست که برای داشتن موهایی زیبا و خوشحالت راهی جز سپردنشان به دست محصولات شیمیایی و پر از ترکیبات مضر نداشتیم. انگار یک تحول بزرگ در راه است یک جور بازگشت به اصالت و طبیعت اما این بار با دانش و آگاهی بیشتر. این روزها همه جا صحبت از ترکیباتی است که بهتر است از آنها دوری کنیم ترکیباتی که شاید در کوتاهمدت معجزه کنند اما در بلندمدت بلای جان موهایمان میشوند. یکی از این ترکیبات سولفات است؛ مادهای که در بیشتر شامپوها و شویندهها پیدا میشود و به خاطر خاصیت کفکنندگیاش حس تمیزی عمیقی به ما میدهد اما آیا واقعاً این تمیزی ارزشش را دارد؟
حقیقت این است که سولفاتها چربیهای طبیعی و ضروری مو را هم از بین میبرند عاملی که باعث میشود موها خشک وز و شکننده شوند. برای کسانی که موهای رنگشده یا کراتینه دارند این موضوع اهمیت دوچندانی پیدا میکند چرا که سولفاتها میتوانند رنگ مو را کمرنگ کرده و اثر کراتین را از بین ببرند. حالا سوال اینجاست که اگر قرار باشد از سولفاتها دوری کنیم چه جایگزینی وجود دارد؟ آیا اصلاً شامپوهای بدون سولفات میتوانند به همان اندازه تمیزکننده باشند و رضایت ما را جلب کنند؟
این سوالی است که ذهن خیلیها را مشغول کرده اما قبل از هر چیز بیایید کمی بیشتر در مورد سولفاتها و اثراتشان صحبت کنیم. سولفاتها انواع مختلفی دارند اما رایجترین آنها سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES) هستند. این دو ترکیب به عنوان سورفکتانت در شامپوها و شویندهها استفاده میشوند و وظیفهشان ایجاد کف و پاک کردن چربی و آلودگی از مو و پوست سر است. اما مشکل اینجاست که این ترکیبات خیلی قوی عمل میکنند و علاوه بر چربیهای اضافی چربیهای مفید و ضروری را هم از بین میبرند.
از بین رفتن چربیهای طبیعی مو باعث میشود که سد دفاعی مو ضعیف شود و موها در برابر عوامل آسیبزای محیطی مثل آلودگی هوا نور خورشید و حرارت آسیبپذیرتر شوند. نتیجه این فرآیند موهایی خشک وز شکننده و بیجان است. علاوه بر این سولفاتها میتوانند باعث تحریک پوست سر خارش و حتی شوره سر شوند. برای کسانی که پوست سر حساسی دارند این موضوع میتواند بسیار آزاردهنده باشد.
حالا که با مضرات سولفاتها آشنا شدیم وقت آن است که به سراغ جایگزینهای آنها برویم. خوشبختانه این روزها شامپوهای بدون سولفات زیادی در بازار وجود دارند که میتوانند به خوبی موها را تمیز کرده و در عین حال از سلامت آنها محافظت کنند. این شامپوها به جای سولفاتها از سورفکتانتهای ملایمتری استفاده میکنند که چربیهای طبیعی مو را حفظ کرده و باعث خشکی و تحریک پوست سر نمیشوند.
البته نباید انتظار داشته باشیم که شامپوهای بدون سولفات به اندازه شامپوهای سولفاتدار کف کنند. این کف زیاد در واقع نشاندهنده قدرت پاککنندگی بالای شامپو نیست بلکه صرفاً به خاطر وجود سولفاتهاست. شامپوهای بدون سولفات با وجود کف کمتر همچنان میتوانند به خوبی موها را تمیز کرده و آلودگیها را از بین ببرند.
اما سوال مهم اینجاست که آیا شامپوهای بدون سولفات برای همه مناسب هستند؟ پاسخ این سوال کمی پیچیده است. برای کسانی که موهای خشک وز آسیبدیده رنگشده یا کراتینه دارند شامپوهای بدون سولفات یک انتخاب عالی هستند. این شامپوها میتوانند به حفظ رطوبت موها کمک کرده و از آسیب دیدن بیشتر آنها جلوگیری کنند. همچنین برای کسانی که پوست سر حساسی دارند شامپوهای بدون سولفات میتوانند از تحریک و خارش پوست سر جلوگیری کنند.
اما اگر موهای چربی دارید ممکن است لازم باشد که شامپوهای بدون سولفات را با دقت بیشتری انتخاب کنید. برخی از شامپوهای بدون سولفات ممکن است برای پاک کردن چربیهای اضافی مو کافی نباشند و باعث شوند که موها بعد از شستشو همچنان چرب به نظر برسند. در این صورت میتوانید از شامپوهای بدون سولفات مخصوص موهای چرب استفاده کنید یا اینکه در کنار شامپوهای بدون سولفات از یک شامپوی سولفاتدار ملایم هم استفاده کنید (البته نه به صورت روزانه).
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که ممکن است در ابتدای استفاده از شامپوهای بدون سولفات موهایتان کمی متفاوت به نظر برسند. این موضوع طبیعی است و به این دلیل اتفاق میافتد که موها به شامپوهای سولفاتدار عادت کردهاند و باید مدتی طول بکشد تا با شامپوهای بدون سولفات سازگار شوند. در این مدت ممکن است موها کمی سنگینتر یا کدرتر به نظر برسند اما نگران نباشید؛ بعد از چند بار استفاده موها به حالت طبیعی خود برمیگردند و سالمتر و درخشانتر میشوند.
انتخاب یک شامپوی بدون سولفات مناسب میتواند تاثیر زیادی در سلامت و زیبایی موهایتان داشته باشد. اما چگونه میتوانیم یک شامپوی بدون سولفات مناسب را انتخاب کنیم؟ در اینجا چند نکته مهم را با هم مرور میکنیم
برچسب محصول را با دقت بخوانید
Leave a Reply